Gott Nytt År!

Dags att skaka av sig dammet från 2013 och kliva in i 2014 med ny energi. Jag kommer jobba hela kvällen fram till 22 så det blir inte så mycket firande för min del. Sover nog till och med vid 12-slaget eftersom jag ska upp kl 6 i morgon. Det gör dock inte mig så mycket eftersom jag inte bryr mig sådär värst vilken dag det är, jag lever ändå.

Sedan tycker jag att det blir lite tråkigt med alla svenska högtider eftersom 90% av dem består av att folk ska dricka alkohol. Såg en bild på na.se med en kö på flera hundra meter till systemet av folk som skulle köpa sprit inför nyår.. Visst lite bubbel vid 12-slaget känns som en tradition, men annars..? Märkligt också att alla måste dit samtidigt, ingen som visste för 2 veckor sedan att det skulle bli nyår eller så? ;-)
 
Idag har jag ridit två bra dressyrpass på mina syskonhästar Jolie & Jac. Jolie gick superbra verkligen, satt och jobbade med galoppfattningar och avsaktningar till skritt och hon gjorde det bättre och bättre.
Har också fått mycket bättre ordning på traven direkt efter galoppen, hon verkar ha slutat fladdra iväg i snabb trav utan takt efter att man saktar av, så himla skönt. Det går verkligen bara framåt nu :)
 
Jac var också på bra jobbhumör och kändes fin, jobbade ganska mycket med galoppen eftersom den är svårast för honom. Försökte även jobba i traven med att han ska gå lite lång och låg och få upp ryggen itsället för att käckt trava runt med en fin böj på nacken lite lagom spänd. Gäller att få med alla hörn i svängarna så man inte välter någonstans :P
Efter ridturen fick jag agera draghjälp åt en medryttare på en av hästarna i ridskolestallet. Hästen ville inte rida ut på tur ensam, så Jac och jag red ner till kohagen och vände ihop med dem så det blev någon tur alls iaf. Tur man har en så trygg och bra fjanthäst ;-)
 
Nu bär det iväg på jobb. Awesome.. Not.

Mitrolle

Kämpar på i motvind för att få medvind

RSS 2.0