Nu har jag varit vuxen och ekonomisk på samma gång

Igår ringde jag runt och satt i telefonen säkert 1 h sammanlagt. Blä för telefonköer! Var tvungen att ringa Telia bredband först och ändra till månadsfaktura då de skickar kvartalsfaktura per automatik. Dock så var den första värsta monsterfakturan på 5 (!) månader och nästan 2000 kr. Så den tyckte jag att de gott kunde dela upp. =/

Det var iaf lätt ordnat bara man kom fram. 'Du är nummer sjuttiotre i kön och beräknad väntetid 20 minuter...' Man bara yeah, like I've time for this.. Som tur var kunde de ringa upp när det blev ens tur så det valde givetvis jag.

Sedan ringde jag Folksam där jag har alla försäkringar, hemförsäkring, olycksfall etc via facket. Jag har ju bestämt mig för att byta till Vårdfacket från SEKO eftersom jag inte kommer att jobba inom SEKO sen utan inom vården. Det skiljer också ett antal 100-lappar per månad i avgift. Det blev alltså billigare att teckna de där försäkringarna separat och privat istället för att ha dem med medlemsrabatt och betala avgiften till SEKO!
SEKO kostar mig 312 kr/mån och försäkringarna drygt 600 per kvartal. Det ger ju mer än 500 kr per månad bara för det. Om jag byter fack och betalar försäkringarna privat utan medlemsrabatt kostar det mig 180 kr per månad + a-kasseavgiften i vårdförbundet 90 kr. 270 kr per månad, alltså har jag sparat in ca 200 kr på att göra såhär.
Helt sjukt.


Jag är sjukt trött på snön nu btw. Jag vill ha vår!

Mitrolle

Kämpar på i motvind för att få medvind

RSS 2.0