Sommarkänsla

Igår invigde vi grillsäsongen med ett besök hos mina föräldrar. Kändes som en sommarkväll med värmen och ljuset. Kalasskönt, man önskar verkligen man hade ett eget hus med trädgård när det är sommarhalvår. Men det får bli senare när jag pluggat klart och så.

Igår var det Pay and Jump på ridklubben och jag var med på Jolie i 1 m. Hon var jättebrunstig och då blir hon lite galen och svårriden, ännu mer på än vanligt och allmänt uppskruvad. Det gick trots detta bra ändå, hon hoppade alla hindren utan att blinka och tyvärr så måste hon ha snuddat sista bommen för den ramlade ner efteråt, men jag hörde inte ens nån smäll. Jag är nöjd ändå för det hade lika gärna kunnat vara felfritt. Hon kollade inte på vare sig plank, grind, annan grind eller vattenmattan. I hennes värld är ett hinder ett hinder, oavsett hur det ser ut. Det känns så skönt. Får hoppas hon har kvar den inställningen framöver också.




Nästa helg ska vi tävla i Kumla, 1 m avd B. Sen börjar snart lagtävlingarna också. Vi ska vara med i hopplaget i år. Ska bli kul att se hur det går. =) Hon går ju jättefint om hon inte är brunstig och hon hoppar även om hon är det så det borde kunna gå bra! Bara vi inte gör några tabbar så det trillar bommar..

Hon och Jilly fick gå ut i en annan hage där det vuxit upp mer gräs ett par dagar - vilken lycka. Jolie visade dessutom hur lycklig hon var när jag släppte ut henne igen efter hoppningen. Hon sprang runt i hagen flera varv, sen betade hon en stund, sen sprang hon några varv till. Efter en längre stund rullade hon sig ordentligt. Så jag antar att jag har lite att borsta idag =P

Daniel är iväg och kör cross idag i Vingåker. Nästa helg ska han på nåt träningsläger och helgen efter det är det ju första lagserien i Varberg och Falköping. Då ska jag följa med och kolla. Hans klubbkompis har husvagn och tar med sig sin hästintresserade flickvän så jag kommer ju ha nån att prata med iaf, det blir nog bra. Sen skulle vi grilla eller nåt om det är fint väder. Kan bli som en minisemester.
Jolie får vila över den helgen tror jag. Kan hon säkert behöva.

Blir irriterad på att reklamen mot livmoderhalscancer enbart riktar sig mot flickor. Det är ju AV pojkar som de blir smittade, man borde även vaccinera pojkarna så de inte kan sprida viruset. Lite skevt i jämställdhetens Sverige faktiskt. =/
Sen är det lite konstigt att man bara kollar livmoderhalsen när man tar cellprover, min mamma fick ju cancer inuti livmodern, det syns inte på de där testerna. Undrar när jag ska gå på sån där kontroll nästa gång, var där sist när jag var 23 och nu är jag 25 år, borde ju vara snart.

Tandläkarbesök borde väl snart vara på gång också, det är ju så sällan att jag inte minns vilket år jag var där sist. Hoppas att man inte fått några hål. Daniel hade fått ett litet och han har heller aldrig haft några förut. Men å andra sidan röntgade de ju hela käken på mig efter att Jobelle sparkat mig på hakan, så de borde kanske ha sett eventuella hål på bilderna då kan man tycka.

Snart val till EU, förvånansvärt lite information om det tycker jag. Vad det innebär och varför liksom.

Mitrolle

Kämpar på i motvind för att få medvind

RSS 2.0