lite hopp ändå

Verkar som om vi kanske har lite tur ändå. Jolie har just inte kliat sig nåt alls denna vecka, förhoppningsvis kom vi på rätt lösning på vad det nu är som är problemet.
Min gissning är att det blir någon form av tarmstörning på henne när det blir höst och frostgräset kommer, att det är ojämnt väder med kyla ena dagen och blött nästa. Jag har därför gett henne bakjäst i 2 veckor. Men vi har även tagit bort både betfor, vetekli och morötter från foderstaten, så rent logiskt kan vi ju inte veta exakt vilket som påverkat. Hon kan ju vara 'allergisk' mot morötter med egentligen, eftersom vi alltid börjar med dem på hösten när de är säsong.
Men vi ska se nu, fortsätter hon att vara klådfri ska jag klippa henne igen, har inte vågat det eftersom hon förra året kliade sig så att hon fick sår och blev helt kal. Då är det ju bättre med mer päls från början som skydd.
Sedan ska vi prova att ge betfor igen, man får ju börja ge en sak i taget för att se om det blir en reaktion.

Idag ska vi åka på tömkörningskurs för Florian (veterinär på Strömsholm) som är på V Sundby där vi hade Jilly uppstallad mellan 1998-2002. Jolie har aldrig varit där, förutom som foster i magen på Jilly =D
Ska bli spännande att se hur det går och vad han tycker om henne. Vet inte om han kommer att känna igen mig, vi var ju på Strömsholm när Alida var där med Wixi för ett tag sen, då var det han som hade hand om undersökningen.

Jag fick godkänt på hemtentan förresten! Var så läskigt nära VG som man bara kan bli. VG var dessutom bara de sista 4 poängen upp till max. Egentligen hade jag bara 3,5 fel men eftersom jag använt fel radavstånd i texten så drog de av en poäng. Men kunskapsmässigt hade jag 27,5 av 31 iaf, det kändes bra! Första kursen avklarad!

Nästa tenta är på torsdag. Den blir krångligare då det dels är en salstenta och dessutom helt utan litteratur. Ämnet är också knepigare; vetenskaplig metod, statistik etc. Känns sådär, är rätt nervös faktiskt. Jag har pluggat hela veckan men det är ju svårt att veta exakt vad man inte kan. Jag kan massor väldigt övergripande men man kanske får en fråga där man ska utveckla något begrepp med andra ord och så kanske man vet hur man ska använda begreppet men inte hur man beskriver det... Så det är en hel del att lära sig utantill. Bara att hoppas på att det går bra, känns lite besvärligt att bli efter när nästa kurs drar igång direkt. Den är rätt tuff.
Medicinkurs, anatomi med fysiologi, människans hela kroppsfunktion på två månader. Det är två tentor på den kursen, de tror jag dock man får ha litteratur som hjälp på.

Jag måste också skaffa ett extrajobb! Det är inte helt enkelt att leva på enbart csn med de utgifter hästar innebär. Suck. Så om någon vet något extrajobb får ni gärna säga till, jag tar nästan vad som helst =D

Jobelle och Jac växer verkligen. Man fattar inte hur de kan bli så stora fast de är så små, haha.. Mätte Jobelle igår, hon är 160 cm fram nu och 161 cm bak. Jac är säkert 160/165 men jag mätte inte honom igår. Han är dock överbyggd så han ser lite rolig ut.
Jolie var 158 som 2,5-åring.. Hon är 166 cm nu, undrar vilka monsterhästar de här kommer bli! =S

På måndag ska jag åka till Sari och hälsa på i Uppsala igen. Denna gång tar jag dock tåget dit (byte till buss i Enköping). Kostar ca 200 kr per vända och tar nästan lika lång tid som att åka bil. Vet inte om man tjänar på det egentligen... Men bensinen är så himla dyr just nu. 13 kr litern typ. Helt värdelöst. Jag har köpt busskort som jag åker på både till skolan och ut till stallet för att spara bensinpengar. Det funkar rätt bra, dock går det inte några bussar förbi stallet på helgen. De som går till kyrkan (ca 1 km bort) går inte så jättebra på helgen heller. På lördagen kan man åka buss ut och fodra, man är ute vid 8, men bussen hem går 14:20! Det blir lång dag i stallet då... På söndagen går det inte ens att åka buss utom man ska fodra.. Första bussen är ute halv 10.

Håll en tumme för mig nu att tömkörningskursen går bra!

Mitrolle

Kämpar på i motvind för att få medvind

RSS 2.0