Placerad!

Var på tävling igår med Jolie i Askersund och red 1m och 1,10 m. Dagen började lagom bra med att jag försov mig fast jag ställt dubbla klockor p.g.a. sommartidsändringen. Mobilen hade muppat sig och inte ändrat till sommartid och väckarklockan jag ställt om kvällen före är det visst något fel på så den ringde inte alls. Vad är oddsen för det liksom?
Men jag är ju megasnabb så jag var strax ute i bilen där mamma o Lisa väntade och sen var vi ute i stallet inom kort. Fodrade o släppte ut hästarna, sen mockade jag och sedan var det dags att ta in Jolie igen och göra klart för avfärd.

När skylten 'Laxå' dök upp insåg vi att jag hade kört helt fel. Jippie. Vi hade suttit och pratat och jag bara körde... 6 mil rakt fram... Tur att vi insåg det, vem vet var vi hade hamnat annars? Mariestad eller Göteborg? *suckar*
Nu finns det ju som tur är en krokig väg från Laxå till Askersund och vi hade varit ute i god tid + att de var rätt sega på tävlingen så det var absolut ingen fara med tiden. Träffade på Emma och Lina från ridklubben där och pratade lite medan vi kollade på när de byggde om banan. Sedan såg jag några ryttare rida 1m innan jag gjorde i ordning Jolie för 1 m klassen.
Hon var helt galen på framridningen och försökte älga iväg med mig på vägen som jag värmde upp lite på så jag fick rida in på ridbanan och där gick det bättre. Väl inne på framhoppningen var hon som en starthäst på Täby och det bara smattrade när hon for iväg mot hindren.


Inne på banan var hon dock lugnare och jag red asdåligt utan omslut med benen stora delar av banan. De relaterade avstånden på linjerna gick bäst, kombinationen gick bra fast att banbyggaren hade placerat ett hinder så nära så man typ slog foten i infångaren på det när man skulle rida på a-hindret. I omhoppningen kändes det som jag skulle rida över funktionärerna som stod precis där jag svängde runt och jag fick inte med mig Jolies bakdel riktigt så vi kom i botten på en oxer som hon petade med frambenen. 4 fel och hindret efter gjorde hon världens hisshopp på (årets bild har jag på det - skitkul att du fångade det Lisa) så jag höll nästan på att ramla av, red nästan på pinnen som den elektroniska tidtagningen satt på (som för övrigt stod väldigt dumt till mitt bakom sista hindret) men lyckas på nåt vänster få till anridningen på nästa och hoppa det felfritt och även sista hindret. Inga stilpoäng på den ritten dock. =)


I 1,10 m var hon supertaggad och när jag satte galopp genom ridhuset mot första hindret så gjorde hon luftsprång i galoppen och drog iväg. Ser dock ut att gå saktare på filmen än jag upplevde det. Hon gick jättebra och jag RED denna gång och kom bra på alla hinder utom a-hindret i kombinationen, en oxer. Vi kom då in kort över den och fick ett för långt avstånd till b-hindret så det blev ett jättesprång dit och då petade hon med bak, trots en gymnastisk vridning för att klara det (snäll pålla <3). 4 fel i grunden där då.


Jag skrittade av och sadlade av o på med täcket och var precis klar för att lägga på transportskydden när de ropade upp resultatet i högtalarna - och tro på f*n - jag låg fyra!
De två sista red och efter det var jag femma. Det var bara att kasta på sadeln och rida bort och hämta priset. Emma och Charmonie (som de kallade Charmojn i högtalarna =P ) kom fyra. Det var så många som inte klarat grunden att det bara var 4 st som ridit omhoppningen. Eftersom jag hade så snabb tid med Jolie så var vi bäst bland 4-felarna och kom därför femma. Helt otroligt!

En lyckad dag trots försovning och felkörning =)


Mitrolle

Kämpar på i motvind för att få medvind

RSS 2.0