Fälttävlan i Mariestad

Så är man hemkommen från helgens tävling i Mariestad! Det var en endagars och då rider man ju dressyren först, sen hoppningen och sen är det paus några timmar och därefter terrängdelen.

Jolie har ju blivit lite skolad av Britt under några tillfällen eftersom jag har haft problem med att hon inte riktigt lyssnar på min ridning i dressyren. Nu känns det dock som det lossnat rejält och hon gick fantastiskt fint på framridningen! Väl inne på banan spände hon sig lite mer men jag tyckte det kändes riktigt bra ändå! Mycket mer rid-känsla än annars. Tyvärr taktade hon hela skrittprogrammet. Men det är sånt som händer. Domaren var lite snål med poängen tyckte både jag och Maria, för vissa delar borde vi fått åtminstone en poäng till på. Men sånt är livet i bedömningssporter.
Dock tycker jag kanske att de som rider på över 70% borde hoppa upp en klass, inte lätt att konkurrera mot dem på såhär låg nivå. Men det är ju likadant på lokal dressyr, folk som rider runt i LC fast de borde rida LA.

Hoppningen gick räserfort och felfritt. Min glada häst älskar ju att hoppa! <3

Terrängen var sedan efter några timmar där vi satt och fikade i bilen och hade jättebra utsikt över terrängbanan och kollade ponnyklasserna. Jolie var SKITLADDAD och hoppade runt innan starten. När vi väl satte igång så for hon iväg som ett skott till skillnad från många andra som lufsade iväg långsammare än i banhoppning.
Vi hoppade alla hinder i bra fart och utan fel och kom i mål i full fart likaså under optimaltiden som var 3.18. Vi hade 3,05 så det var till o med marginal! =P

Kollade resultatet och i terrängen kom vi 10, men sammanlagt var vi på en 32 plats (strax efter mitten av fältet). Det är ju dressyren som drar ner resultatet, trots att jag tyckte det gick himla bra. Men så är det, vi får träna mer!






Maria har tagit massa asbra kort så jag får vänta tills jag får dem med o visa terrängen. De kort jag har blev mest små flugskitar i mitten p.g.a. långt avstånd =)

Mitrolle

Kämpar på i motvind för att få medvind

RSS 2.0