Hemtenta och rulltårta

Idag var det dags för första tentan i utbildningen. Hemtentan lades ut på nätet kl 9 på förmiddagen men då var jag ute i stallet och grejade samt red, så jag kollade inte på den förrän jag kom hem vid lunch. Kl 15 hade jag skrivit klart det jag tyckte jag kunde göra idag. En fråga var givetvis ur den enda bok jag inte har köpt, missade att vi skulle ha den också så jag glömde beställa den tidigare. Dessutom var det bara 3 kapitel man skulle läsa och de var inte speciellt innehållsrika enligt de som köpt boken, så jag antog att den kanske inte var så väsentlig. MEN givetvis var det en fråga ur just den boken. SUCK. I morgon ska jag kila iväg och se om jag kan få tag på den att läsa i så jag åtminstone kan försöka svara på den frågan.
De andra frågorna känns iaf som jag fått ihop något hyfsat vettigt om, så det är ju bara att hoppas att det räcker bra när det rättas sedan också...
Tiger 'hjälpte' mig med arbetet på sitt vanliga vis - genom att vara ivägen...



Var som sagt i stallet i förmiddags, hade utsläppet, och det var frost(!) på bilarna och i gräset. Jag lånade mormor o morfars bil idag igen eftersom det var så kallt och fick faktiskt skrapa rutan. Usch för kyla!
Ska nog ta och tvätta bilen åt dem innan de kommer hem för den var lite flammig av träden, det är väl en bra 'tack för lånet'-gest!? =)
Jolie fick inviga sitt nya täcke idag, ett Bucas Irish Turnout med 50 g foder, det satt jättebra på henne! Jag tog storlek 145 cm och storlek large i halsdelen och det blev jättebra. Snyggt också, blått med gulddetaljer.


Jobelle fick låna Jolies Horseware Amigo 0 g även om det sitter som en stor klänning på henne, men det är bra för då täcker det mycket päls. Hon är ju känslig mot knotten och de envisa jävlarna har inte dött ännu trots 2 nätter med frost. =( Flugtäcket hon haft hittills släpper ju liksom igenom dem, men ett heltäckande regntäcke med hals borde vara bättre då tänkte jag. Till nästa år får jag nog köpa ett sånt där riktigt knottäcke som är som en pyjamas. Svårt bara att veta vilken sort som är bäst. Får hoppas att hon inte är kroniskt allergisk heller, utan att det bara var något som blev nu.

På fredag ska min bror flytta saker till sitt hus som han har köpt. Det ligger mellan Latorp o Vintrosa ute på landet. Ska bli kul att se hur det ser ut, har inte varit där och tittat. Eftersom jag ska tävla KM på lördag så lovade jag att hjälpa honom att bära grejer på fredag, de ska nämligen ta de stora möblerna på lördag. Vi blir av med ena soffan då också, han ska köpa den nämligen. Tanken är att han ska ta den andra soffan med men vi måste ju ha nåt o sitta i tills vi köpt en ny! Har inte riktigt budgeterat för ny soffa denna månad, vi måste även kolla ut en som vi verkligen vill ha också. Men det ska vara någon mörkgrå sak med divan i ena änden, sen om det blir hörnsoffa eller 3-4 sits det får vi se vad vi hittar. Man vill ju inte betala hutlöst mycket heller. Speciellt inte som student...

Nu åkte Daniel o besiktade crossbussen. Den har varit och fått lite grejer bytta som service först. Hoppas den går igenom, han har den till salu nämligen. Det är lite dyrt o ha bil o grejer när man pluggar och får ut 7800/mån. Jag är ju dock såpass 'gammal' att jag har rätt till tillläggslån som man får om man jobbat och tjänat pengar innan studierna. Men man måste vara över 25 år. Jag får därför ut 9500 kr/mån och det är ju jättebra även om det blir mer att betala åter senare. Men det går inte ihop annars när man har häst, jag vill ju inte gärna sälja någon bara för att jag ska plugga några år... Hoppas jag får extrajobbet också, då kanske jag kan gå ner på normalt studielån sen. =)

Jag slängde ihop en rulltårta förut, det är inte klokt vad fort det går att göra en sådan. Det är bra att plugga, då har man plötsligt tid över för annat, som att baka t.ex. =D Gjorde bullar häromveckan också. Kalasgott!

Tänk vad fint väder det blev nu då, solsken och klarblå himmel. Kanske skulle gå ut och gå en sväng =)

Mitrolle

Kämpar på i motvind för att få medvind

RSS 2.0